Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza gryczana biała
Jest naturalnym źródłem: błonnika, białka i potasu.
Cechuje ją wysoka zawartość tiaminy i witaminy B6 oraz fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu.
Mangan i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Cynk, magnez, mangan i fosfor pomagają w utrzymaniu zdrowych kości.
Cynk i miedź pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Już 50 gram (około 1/7 opakowania) Kaszy gryczanej białej Sante, spożywane regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pomaga osiągnąć powyższy efekt zdrowotny.
Kasza gryczana biała ze szpinakiem i orzechami
Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej białej Sante, 400 g świeżych liści szpinaku, 2 cebule, 4-6 orzechów włoskich, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy, 2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 łyżka octu jabłkowego, sól himalajska Sante, pieprz.
Przygotowanie: Kaszę opłucz, przełóż do garnka i zalej szklanką bulionu warzywnego, dodaj sok z cytryny i ocet jabłkowy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Wlej drugą szklankę bulionu i gotuj dalej do czasu, aż kasza zmięknie. Cebulę i czosnek obierz, umyj i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek i zeszklij. Szpinak dokładnie umyj, lekko osusz, następnie dodaj do cebuli i duś do momentu, aż zmiękną. Połącz z kaszą i dopraw do smaku solą Sante i pieprzem. Wyłóż na talerz i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Kasza gryczana biała.
Może zawierać gluten.