Melvit Kasza jaglana 400 g

Nowy produkt

5,29 zł

5906827013634

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza jaglana z warzywami

Składniki: szklanka kaszy jaglanej, 2 papryki kolorowe, 1 mała cukinia, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz
Opis przygotowania 1. Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. 2. Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. 3. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. 4. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić, aż warzywa staną się miękkie. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. 5. Podawać z kaszą. Smacznego!
Kasza jaglana
Informacja dla alergików: produkt może zawierać orzechy, sezam, gluten.
Jednostka miaryszt
Składniki: 100% kasza jaglana
Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam
suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna1509 kJ / 357 kcal
Tłuszcz2,5 g
- w tym kwasy nasycone0,5 g
Węglowodany66 g
- w tym cukry0,6 g
Błonnik7 g
Białko14 g
Sól<0,01 g

Wymiar liczbowy: 400
Cechy: czas gotowania 15-18 min
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: 1. Zagotować 2 szklanki wody. Posolić do smaku. Wsypać 1 szklankę kaszy. 2. Gotować kaszę pod przykryciem na małym ogniu około 15-18 minut, aż kasza wchłonie wodę.Nie mieszaj kaszy podczas gotowania. Po ugotowaniu pozostaw kaszę na kilka minut pod przykryciem. Cza gotowania kaszy możesz wydłużyć lub skrócić w zależności od oczekiwanej konsystencji. Przed gotowaniem polecamy opłukać kaszę zimną wodą. Od temperatury otoczenia

Producent: Melvit S.A.

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl

Ostatnio oglądane