Tortellini kolorowe z mięsem 250 g

Nowy produkt

7,49 zł

5907717432221

szt

kcal 393 19,7%, cukry 1,5 g 1,7%, tłuszcz 10,1 g 14,4%, Kw. tłuszcz. nasyc. 4,8 g 24%, sól 2,7 g 45%, białko 13,5 g 27%, węglowodany 60,8 g 23,4%
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Nie należy przechowywać w lodówce.
Sałatka z tortellini

Składniki:
250 g makaronu Tortellini Kolorowego Arc-Pol, 25 dkg mielonej wołowiny, 2 cebule, pół papryki zielonej, pół papryki czerwonej, pół papryki żółtej, pół cukinii, 5 ząbków czosnku, 1 śmietany, sól, pieprz, olej, papryka w proszku, natka pietruszki

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, wołowinę, papryki, cukinie. Mięso należy drewnianą łopatką rozbijać z większych kawałków na mniejsze. Śmietanę wymieszać z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem, delikatnie wymieszać. Można lekko posypać żółtym serem i zapiec kilkanaście minut w piekarniku. Gotowe wyłożyć na talerz i posypać natką pietruszki, bądź też pokrojonymi w plasterkami czarnymi oliwkami.

Smacznego
Makaron jajeczny z nadzieniem mięsnym
Jednostka miaryszt
makaron (72%) [mąka z pszenicy durum, jaja (19,4% w cieście), pomidory w proszku (0,7% w cieście), szpinak w proszku (0,7% w cieście)]
nadzienie (28%) [mortadella (45,4% w nadzieniu) (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, aromaty), bułka tarta (mąka z miękkiej pszenicy, sól), margaryna roślinna [nieuwodornione oleje i tłuszcze (olej kokosowy, oleje słonecznikowy, woda], szynka wieprzowa (3,1% w nadzieniu) (mięso wieprzowe, sól), sól, aromaty, ser w proszku (mleko, serwatka, sól, enzymy), przyprawy
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
w 100 g:
Wartość energetyczna1655 kJ / 393 kcal
Tłuszcz10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,8 g
Węglowodany60,8 g
w tym cukry1,5 g
Błonnik2,5 g
Białko13,5 g
Sól2,7 g

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano we Włoszech
Cechy: gotować 14 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Gotować Tortellini w lekko osolonej wodzie (10 g soli na 1 l wody na 100 g makaronu), na umiarkowanym ogniu przez około 14 minut. Od temperatury otoczenia

Producent: "ARC-POL Sp. z o.o."

"ARC-POL Sp. z o.o."
ul. Dworska 30
43-354 Czaniec
tel./fax (33) 8109792
e-mail: arcpol@arcpol.pl
www.arcpol.pl