Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Weź 3 gniazda makaronu i gotowe!
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Przepis dla Ciebie!
Wstęgi z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym
Składniki:
makaron Lubella Gniazda wstęgi 200 g
mięso mielone z indyka 200 g
cebula
świeża bazylia
Szklanka passaty + zioła prowansalskie +sól i pieprz
Dodatkowo: mała bułka namoczona w mleku, 1 jajko, 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego, 4 łyżki oleju, koperek, sól, pieprz
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, namoczoną w mleku bułką oraz przyprawą do mięsa. Uformuj małe kulki i podsmaż na oleju ze wszystkich stron. Na osobnej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj passatę pomidorową. Całość gotuj przez kilka minut. Sos dopraw koperkiem, solą i pieprzem.
Połącz i ciesz się smakiem!
Ugotowany makaron podaj z sosem i klopsikami, udekoruj bazylią.
Smacznego!
Makaron gniazda wstęgi.
Produkt może zawierać
soję.