Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

2,69 zł

5900977001558

szt.

Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dań mięsnych i sosów.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż biały długi
Gulasz z indykiem i warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej.

Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu, dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kasza jęczmienna mazurska
Produkt zawiera gluten.
Jednostka miaryszt.
Zawiera: zboża zawierające gluten
w 100 g produktu%RWS*
wartość energetyczna1379 kJ16
wartość energetyczna326 kcal
tłuszcz0,6 g1
w tym kwasy nasycone0,2 g1
węglowodany65,0 g25
w tym cukry1,9 g2
błonnik8,8 g
białko10,7 g21
sól0,03 g1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 100
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia

Producent: Cenos Sp. z o.o.

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl

Ostatnio oglądane