Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

4,29 zł

5900977001602

szt.

Przechowywać w suchym miejscu.
Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem.

*13% błonnika w 100 g produktu.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Ryż basmati
Cenos Kasza pęczak jęczmienny
Jambalaja warzywna
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku.

Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Produkt może zawierać gluten
Jednostka miaryszt.
Może zawierać: zboża zawierające gluten
w 100 g produktu% RWS*
wartość energetyczna1369 kJ16
wartość energetyczna324 kcal
tłuszcz2,1 g3
w tym kwasy nasycone0,4 g2
węglowodany61 g24
w tym cukry<1 g<1
błonnik13 g
białko8,5 g17
sól<0,01 g<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, S - Surinam, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
naturalne źródło błonnika - aż 13%*
czas gotowania: 30 minut
*13% błonnika w 100 g produktu
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia

Producent: Cenos Sp. z o.o.

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl