Międzybrodzki Makaron 5 jajeczny krajanka wałkowana 250 g

Nowy produkt

4,29 zł

5902149000024

szt

100 g produktu dostarcza: 1583 kJ 373 kcal 19%
%RWS
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.
Rosół jak u mamy

Składniki:
Makaron krajanka - 250 g
Kura rosołowa - ok. 1,5 kg
Wołowina - 0,5 kg
Woda 4 l
Marchew - 300 g
Pietruszka - 200 g
Seler - 150 g
Por - 1 mała szt.
Koperek - 1 mały pęczek
Pietruszka - 3, 4 gałązki
jasny sos sojowy do smaku
Sól

Przygotowanie:
Kurę, wołowinę i obrane warzywa zalewamy w garnku zimną wodą, solimy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat i kolor, dodajemy przypaloną na ogniu cebulę i zawinięty bawełnianym sznurkiem koperek. Przygotowany rosół doprawiamy do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą. Całość podajemy z ugotowanym makaronem o posypujemy na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl
Makaron 5 jajeczny krajanka wałkowana
Jednostka miaryszt
mąka makaronowa pszenna
mąka semolina z pszenicy durum
świeże jaja 20% (5 szt./kg)
woda
Zawiera: jaja, pszenica
w 100 g produktu (porcja)RWS**
Wartość energetyczna1583 kJ/373 kcal19%
Tłuszcz2,9 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g5%
Węglowodany71,4 g27%
w tym cukry8,8 g10%
Białko13,8 g28%
Sól*0,08 g1%
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal.

Wymiar liczbowy: 250
ze świeżo wybijanych jaj
produkt doskonałej jakości
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 5-6 min. Od temperatury otoczenia

Producent: Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl

Ostatnio oglądane