100 g produktu dostarcza: 1583 kJ 373 kcal 19%
%RWS
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Gwarancją wyjątkowego smaku Międzybrodzkich Makaronów są wysokiej jakości surowce. Świeże jaja wybijane ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji oraz mąka z pszenicy durum czynią smak naszych makaronów niepowtarzalnym.
Rosół jak u mamy
Składniki:
Makaron krajanka - 250 g
Kura rosołowa - ok. 1,5 kg
Wołowina - 0,5 kg
Woda 4 l
Marchew - 300 g
Pietruszka - 200 g
Seler - 150 g
Por - 1 mała szt.
Koperek - 1 mały pęczek
Pietruszka - 3, 4 gałązki
jasny sos sojowy do smaku
Sól
Przygotowanie:
Kurę, wołowinę i obrane warzywa zalewamy w garnku zimną wodą, solimy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat i kolor, dodajemy przypaloną na ogniu cebulę i zawinięty bawełnianym sznurkiem koperek. Przygotowany rosół doprawiamy do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą. Całość podajemy z ugotowanym makaronem o posypujemy na talerzu pokrojoną natką pietruszki.
Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl
Makaron 5 jajeczny krajanka wałkowana
Producent: Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl