Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Fasolka po staropolsku
Składniki: 40 dag fasoli Piękny Jaś Melvit, 10 dag wędzonego boczku, 10 dag cebuli, 6 dag mąki, 5 dag tłuszczu, 10 dag suszonych śliwek, 5 dag rodzynek, 4 dag miodu, 2 łyżeczki karmelu, sól i pieprz.
Opis przygotowania: Fasolę ugotować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki opłukać, namoczyć w gorącej wodzie - usunąć pestki i pokroić śliwki w plasterki. Z mąki i tłuszczu zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, miód i karmel. Zagotować, połączyć z fasolą, przyprawić do smaku, poddusić mieszając. Smacznego!
Fasola Piękny Jaś
Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż.