Dla:
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.podravka.com
Przechowywać w suchym miejscu.
Konkurs
Wybierz swój smak i wygrywaj!
Nagroda główna:
100 000 zł
Dodatkowo:
50 x 1000 zł
Szczegóły i regulamin na:
wybierzswojsmak.pl
Organizator: Kropka Bordo sp. z o.o.
Konkurs trwa:
15.10.22-28.02.23
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Makaron z pszenicy twardej durum
Może zawierać
jaja.
Składniki: semolina z pszenicy twardej durum
Może zawierać: jaja
Zawiera: pszenica
| wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
wartość energetyczna | 1502 kJ / 354 kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 2,8 g |
błonnik | 3,5 g |
białko | 13 g |
sól | <0,01 g |
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w: Republika Czeska. Kraj pochodzenia: Republika Czeska. Importowane z: Republika Czeska.
Cechy: 100 % durum
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody (na 100 g makaronu użyć 1 litra wody), do wody można dodać 1 łyżeczkę oleju. Gotować przez 8 - 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy makaron jest odpowiednio ugotowany. Makaron odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia
Producent: Podravka Polska Sp. z o.o.
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
podravka@podravka.pl
www.podravka.pl