Jedna porcja (100 g) zawiera energia 1460 kJ 344 kcal 17%*, tłuszcz 1,1 g 2%*, kw tł. nasycone 0,4 g 2%*, cukry 3,6 g 4%*, sól 0,53 9%*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Sałatka z Tortellini grzybowym
- 1 opakowanie Tortellini z grzybami
- 2 łyżki prażonej cebuli
- 8-10 oliwek czarnych lub zielonych
- 5 średnich ogórków konserwowych
- mały słoiczek grzybków marynowanych
- 50 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Sos
- 1 łyżka śmietany
- 4-5 łyżek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 ząbek czosnku posiekanego na drobno
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, ogórki, ser i grzybki marynowane pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Wszystkie składniki sałatki dobrze wymieszać razem z sosem, posypać natką pietruszki lub koperkiem.
Tortellini w sosie serowym
- 1 opakowanie Tortellini z grzybami
- 200 ml śmietany
- 150 g sera gorgonzola
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka tymianku
Ugotować tortellini wg przepisu na opakowaniu. Do rondelka dodaj śmietanę i wrzuć gorgonzolę. Gotuj na małym ogniu aż się rozpuści. Wlej powoli sok z cytryny. Mieszając dodaj tymianek i ugotowane tortellini.
Tortellini z grzybami