Goliard Tortellini z grzybami 250 g

Nowy produkt

6,99 zł

5900252000931

szt

Jedna porcja (100 g) zawiera energia 1460 kJ 344 kcal 17%*, tłuszcz 1,1 g 2%*, kw tł. nasycone 0,4 g 2%*, cukry 3,6 g 4%*, sól 0,53 9%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Sałatka z Tortellini grzybowym
- 1 opakowanie Tortellini z grzybami
- 2 łyżki prażonej cebuli
- 8-10 oliwek czarnych lub zielonych
- 5 średnich ogórków konserwowych
- mały słoiczek grzybków marynowanych
- 50 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Sos
- 1 łyżka śmietany
- 4-5 łyżek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 ząbek czosnku posiekanego na drobno
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, zahartować zimną wodą, ogórki, ser i grzybki marynowane pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Wszystkie składniki sałatki dobrze wymieszać razem z sosem, posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Tortellini w sosie serowym
- 1 opakowanie Tortellini z grzybami
- 200 ml śmietany
- 150 g sera gorgonzola
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka tymianku
Ugotować tortellini wg przepisu na opakowaniu. Do rondelka dodaj śmietanę i wrzuć gorgonzolę. Gotuj na małym ogniu aż się rozpuści. Wlej powoli sok z cytryny. Mieszając dodaj tymianek i ugotowane tortellini.
Tortellini z grzybami
Jednostka miaryszt
ciasto: semolina - mąka z pszenicy durum, woda, kurkuma - przyprawa. Kurkuma (susz kłączy ostryżu) naturalna przyprawa roślinna
farsz: pieczarki 20%, suszony borowik 3%, cebula, olej roślinny rzepakowy, błonnik pszenny, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól), woda, przyprawy - sól, pieprz
Zawiera: pszenica
w 100 g%RWS w porcji 100 g
Wartość energetyczna1460 kJ / 344 kcal17% / 17%
Tłuszcz1,1 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g2%
Węglowodany67 g26%
w tym cukry3,6 g4%
Białko15 g30%
Sól0,53 g9%
Opakowanie 250 g zawiera 2,5 sugerowanych porcji produktu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
Cechy: 100% pszenicy durum
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2.5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 250 g zawiera 2,5 sugerowanych porcji produktu.
Gotować we wrzątku: Wrzucić na wrzącą, osoloną wodę, lekko mieszając. Gotować 15-20 min. Od temperatury otoczenia

Producent: Goliard Sp. z o.o.

Goliard Sp. z o.o.
ul. Długa 4
42-290 Łojki k/Częstochowy
tel./fax +48343271229
www.goliard.pl