kcal 381 19%, tłuszcz 3,0 g 4%, kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 5%, węglowodany 74,3 g 29%, cukry 2,7 g 3%, białko 12,8 g 26%, sól 0,062 g 1%
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w miejscu suchym, przewiewnym i nienasłonecznionym.
Makaron czterojajeczny z dodatkiem przyprawy - kurkumy.
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina)
jaja płynne pasteryzowane, chłodzone (20%)
woda
kurkuma - przyprawa
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1615 kJ/ 381 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 74,3 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 12,8 g |
Sól | 0,062 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę z dodatkiem soli (1 litr wody na 100 g makaronu). Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować ok. 3-5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron przecedzić polewając zimną wodą. Od temperatury otoczenia
Producent: "ARC-POL Babiński" Spółka Komandytowa
"ARC-POL BABIŃSKI" Spółka Komandytowa
ul. Dworska 30
43-354 Czarniec
tel./fax (33) 810 97 92
arcpol@arcpol.pl
www.arcpol.pl