Przechowywać w suchym miejscu.
Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Łosoś w sosie koperkowym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Ryż biały długi preparowany termicznie
Produkt może zawierać gluten