twardszy 8 min
al dente 9-10 min
miękki 11-13 min
Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Makaron spaghetti z pszenicy Durum
mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina)
woda
| w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1505 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,02 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ / 2000 kcal. | |
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
100% z pszenicy durum
durum - 100% semolina
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu) przez 8-13 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie makaron przecedzić, polewając zimną wodą. Od temperatury otoczenia
Producent: „ARC-POL" Sp. z o.o.
„ARC-POL" Sp. z o.o.
ul. Dworska 30
43-354 Czaniec