Przechowywać w miejscu suchym, przewiewnym i nienasłonecznionym.
Makaron krajanka z 12 przepiórczych jaj z dodatkiem przyprawy - kurkumy.
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina)
jaja przepiórcze 10%
woda
kurkuma - przyprawa
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1370 kJ / 323 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 63,0 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 11,1 g |
Sól | 0,04 g |
Zawartość soli wynika wyłacznie z obecności naturalnie wystepującego sodu. | |
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: wyborny smak
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę z dodatkiem soli (1 l wody na 100 g makaronu). Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 3-5 minut minut na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron przecedzić przelewając zimną wodą. Od temperatury otoczenia
Producent: "ARC-POL Babiński" Spółka Komandytowa
"ARC-POL BABIŃSKI" Spółka Komandytowa
ul. Dworska 30
43-354 Czarniec
tel./fax (33) 810 97 92
arcpol@arcpol.pl
www.arcpol.pl