Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii na spodzie puszki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czy wiesz, dlaczego piraci nosili opaski na jedno oko?
Przystosowanie wzroku do zmiennych warunków oświetlenia trwa długo, a w pirackim fachu nawet kilka sekund kiepskiego widzenia mogło skończyć się marnie. Była na to rada: aby skrócić ten proces, piraci zmieniali opaskę z jednego oka na drugie. Oko dotąd zakryte było już przystosowane do ciemności i pirat nie musiał tracić czasu po omacku, by dobyć szabli.
Filety śledziowe w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Wyprodukowano w Polsce
55 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27 .IIId)
45 % sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy (17 %), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia modyfikowana, olej roślinny (rzepakowy **A lub słonecznikowy **B - patrz nadruk przy numerze partii), sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mieszanka przypraw
naturalny aromat papryki
*H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
Zawiera: ryba, gorczyca, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 663 kJ / 159 kcal |
Tłuszcz: | 9,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,9 g |
Węglowodany: | 4,4 g |
w tym cukry: | 4,4 g |
Białko: | 13 g |
Sól: | 1,2 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. | |
Wymiar liczbowy: 160
Rozmiar opakowania: 160
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ” Sp. z o.o.
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ” Sp. z o.o.
Włynkówko 49B,
76-202 Słupsk 2,
tel. 59 84-72-700,
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl