Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii na spodzie puszki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czy wiesz, dlaczego piraci nosili opaski na jedno oko?
Przystosowanie wzroku do zmiennych warunków oświetlenia trwa długo, a w pirackim fachu nawet kilka sekund kiepskiego widzenia mogło skończyć się marnie. Była na to rada: aby skrócić ten proces, piraci zmieniali opaskę z jednego oka na drugie. Oko dotąd zakryte było już przystosowane do ciemności i pirat nie musiał tracić czasu po omacku, by dobyć szabli.
Filety z makreli w oleju. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Wyprodukowano w Polsce
60 % filety z makreli kolias (Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO 61 / złowione w morzu włokiem pelagicznym)
38 % olej roślinny (rzepakowy *A lub słonecznikowy *B - patrz nadruk przy numerze partii)
sól
naturalny aromat papryki
Zawiera: ryba
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 1792 kJ / 434 kcal |
Tłuszcz: | 42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,8 g |
Węglowodany: | 0 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 14 g |
Sól: | 0,78 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. | |
Wymiar liczbowy: 160
Rozmiar opakowania: 160
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ” Sp. z o.o.
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ” Sp. z o.o.
Włynkówko 49B,
76-202 Słupsk 2,
tel. 59 84-72-700,
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl