Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Często dobre dłużej
Sprawdź zanim wyrzucisz
Popatrz - Powąchaj - Posmakuj
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie
sezonu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Lista Zakupów
- 600 g obranych ziemniaków
- 250 g mięsa mielonego
- 50 g żółtego sera
- 1 duża cebula
- 150 ml kwaśnej śmietany 12 %
Sposób przyrządzenia:
50 min, 4 Porcje
1. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju razem z mięsem mielonym, mięso delikatnie przypraw solą i pieprzem. Obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm.
2. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, w naczyniu ułóż na przemian warstwami: ziemniaki i mięso mielone z cebulką, drugą warstwę w tej samej kolejności. Całkowita grubość warstw powinna wynosić około 3 cm.
3. Zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 150 ml kwaśnej śmietany 12 %. Zalej ułożone ziemniaki i mięso w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp startym żółtym serem - 50 g. Nie przykrywaj.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia ,,od dołu").
Kompozycja do przygotowania dania. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym.
Może zawierać:
jaja, soję, seler, gorczycę.Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.