Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed ciepłem i światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai to gęsta pasta do smażenia na bazie koncentratu pomidorowego, sosu sojowego i pasty anchois. Jej wyrazisty smak podkreślają przyprawy takie jak chili, czosnek i ekstrakt z tamaryndowca. Taka kompozycja zapewnia daniom doskonałą równowagę smaków pikantnego, słodkiego i kwaśnego smaku. Dzięki aromatycznej paście do smażenia szybko i łatwo przygotujesz Pad Thai dla 2 osób. Wystarczy 10 minut, kilka składników i gotowe!
• Skoncentrowana słodko-pikantna pasta do smażenia
• Inspirowana kuchnią tajską
• Średni poziom ostrości
• Danie gotowe w zaledwie 10 minut, porcja dla 2 osób
• Pasta przygotowana ze składników pochodzenia naturalnego*
WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai to pasta idealna dla każdego, kto chce spróbować już nieco bardziej tradycyjnego dania kuchni tajskiej.
Dodaj:
200 g piersi z kurczaka
100 g makaronu ryżowego
1 paprykę
2 cebule dymki
10 min, 2 porcje
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
2. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż przez kolejne 2 minuty.
3. Na patelnię dodaj ciepły ugotowany makaron ryżowy, pastę Winiary i 2 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj i smaż przez 2 minuty. Całość posyp cebulą dymką.
Smacznego!
Więcej smaku Azji?
Posyp posiekanymi orzechami ziemnymi
Danie wege?
Zamień kurczaka na tofu
Makaron Pad Thai. Pasta do smażenia.
Może zawierać:
seler,
gorczycę.
Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Wyprodukowano w Ukrainie. Pasta anchois i sos sojowy spoza Ukrainy.