Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 200 ml zimnego mleka (min. 2 % tł.), wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Całość ubijaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Truskawkowa pianka
Galaretkę Dr. Oetkera o smaku truskawkowym rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do lekkiego stężenia. 250 ml śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej Śnieżną Chmurkę Dr. Oetkera. Do ubitej śmietany dodaj po trochu tężejącą galaretkę, całość miksuj do połączenia składników. Deser przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Smacznego :)
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Możliwa obecność
GLUTENU.
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 65 g
cukier
syrop glukozowy
olej palmowy
glukoza
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
skrobia modyfikowana
białka MLEKA
0,5 % ŚMIETANKA w proszku
aromaty
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
| Wartość odzywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 65 g | (%*) |
---|
Energia | 646 kJ | 420 kJ | 5 % |
Energia | 154 kcal | 100 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 6,2 g | 4 g | 6 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,3 g | 3,5 g | 18 % |
Węglowodany | 22 g | 14 g | 5 % |
w tym Cukry | 16 g | 10 g | 11 % |
Białko | 2,9 g | 1,9 g | 4 % |
Sól | 0,11 g | 0,07 g | 1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | | | |
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 65 g | | | |
Wymiar liczbowy: 60
bez tłuszczów utwardzonych
puszysta i delikatna
na 200 ml mleka
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Deser można podzielić na 4 porcje.
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska