Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Mąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
- 1 szklanka maki tortowej Lubella
- szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
- 2 łyżki kakao
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszany. Na koniec wlewamy roztopiony, ostudzoną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao, Mieszamy resztę ciasta z kakao polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzona babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Mąka pszenna typ 450 - tortowa.