Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Instagram mamut_polska
Duuuże Grzanki to wypieczone na rumiano, idealnie chrupiące kostki, które sprawdzą się jako dodatek do ulubionej zupy krem. Posypane na wierzch sałatki, nadadzą jej chrupkości. Złociście wypieczone sprawią, że potrawa nabierze wyrazistego smaku. Duuuże Grzanki są wypiekane z dodatkiem cennego oleju rzepakowego, według starannie dobranej receptury. Grzanki marki Mamut są źródłem kluczowego dla prawidłowej diety błonnika pokarmowego.
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki:
Sposób przygotowania:
- 2 czerwone papryki
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 1 gałązka selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1,5 l bulionu
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
- świeża bazylia
- oliwa
- Mamut duuuże Grzanki cebulowe
1. Pomidory i paprykę przygotować do zapieczenia. Dodać czosnek w łupinach. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 °C na 10-20 min.
2. Po upieczeniu obrać i pokroić pomidory oraz paprykę na mniejsze kawałki. W osobnym garnku rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć w niej drobno posiekaną cebulkę.
3. Pokroić w kostkę seler naciowy i dodać do cebuli.
4. Kiedy warzywa będą już miękkie dodać upieczone warzywa i smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając.
5. Całość zalać bulionem i gotować 30 min.
6. Po wystygnięciu dodać posiekaną bazylię i zblendować wg preferencji.
7. Doprawić zupę solą, pieprzem oraz cukrem.
8. Podczas serwowania zupy na wierzch ułożyć duuuże Grzanki cebulowe
Grzanki cebulowe.
Produkt może zawierać
mleko,
soję i
jaja.