Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Instagram: mamut_polska
Poczęstuj się!
Przepis na sałatkę z krewetkami i grzankami czosnkowymi
Składniki:
- sałata masłowa
- kiełki np. z rzodkiewki, brokuła
- 1 awokado
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- 5-6 sztuk krewetek
- 50 g grzanek czosnkowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła + 1 łyżka oliwy do smażenia
- 2-3 łyżki oliwy do dressingu
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Awokado pokrój w plasterki. Pomidorki pokrój na połówki. Porwij sałatę oraz dodaj kiełki, wyłóż na talerz. Dodaj pomidorki i awokado. Oczyszczone krewetki usmaż na maśle i oliwie wraz z posiekanym ząbkiem czosnku. Składniki ułóż na sałacie. Wymieszaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, pieprz ziołowy, paprykę w proszku, szczyptę soli oraz pieprz. Gotową sałatkę polej dressingiem i posyp grzankami czosnkowymi.
Grzanki czosnkowe z czosnkiem niedźwiedzim.
Może zawierać
soję.
Producent: Mamut Polska S.A.
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań