Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!
Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.
Znajdź więcej pomysłów na obiad na www.warzywneinspiracje.pl
Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.
Spróbuj także
Bonduelle Zupa-krem z zielonych warzyw
Przepis podstawowy
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, śmietana 30% - 1 szklanka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion
2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty
3. Dodajemy śmietanę
4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania
Zupę można udekorować grzankami.
Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Składniki:
bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, mleko kokosowe - sama śmietanka - 1/2 puszki, opakowanie kukurydzy Bonduelle 212 ml, pierś kurczaka - pojedyncza, cukier trzcinowy lub zwykły - łyżka, sok z cytryny - łyżka, kolendra lub szczypiorek do przyprawienia, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Dodajemy oczyszczone i pokrojone kawałki kurczaka i razem podsmażamy
4. Dodajemy mleko kokosowe i kukurydzę
5. Całość zalewamy bulionem
6. Dodajemy cukier, sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy
Krem z pomarańczą
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, sok pomarańczowy - 1/2 szklanki, skórka z 1/2 pomarańczy, podsmażone płatki migdałowe, gałka muszkatołowa, cynamon - szczypta, cukier trzcinowy lub zwykły, łyżka, masło lub oliwa - do smażenia, śmietana 30% - 1/3 szklanki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem
4. Dodajemy skórkę pomarańczy, sok, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową
5. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę
6. Całość miksujemy na krem i posypujemy płatkami migdałowymi
Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem dyniowa.
Produkt może zawierać śladowe ilości
selera.