Przygotuj klasyczny barszcz biały w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (40 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również barszcz biały:
z boczkiem i winem
Składniki:
- 100 g wędzonego boczku
- 30 ml białego wytrawnego wina
- 3 łyżki tartego chrzanu
Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej białe wino i gotuj chwilę na małym ogniu. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż i dodaj do zupy.
z kurkami i szynką parmeńską
Składniki:
- 3 plastry podsuszanej szynki surowej np. parmeńskiej
- 80 g kurek
- masło
Kurki podsmaż na maśle, dodaj do przygotowanego Barszczu białego Kucharek i zagotuj. Szynkę zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C, żeby była chrupiąca (przez ok. 5 minut). Zupę rozlej do bulionówek i udekoruj chipsem z szynki.
z żeberkami i kiszoną kapustą
Składniki:
- 300 g wędzonych żeberek
- 200 g kiszonej kapusty
Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj opłukaną w wodzie i pokrojoną kapustę oraz żeberka. Całość gotuj ok. 10 minut. Miękkie żeberka wyjmij, oddziel od kości, pokrój i ponownie dodaj do zupy.
Barszcz biały w proszku.
Produkt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.