Najlepiej spożywać po podgrzaniu, używając do dań z makaronem.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Siegnij po więcej inspiracji
facebook.com/JamarKochajEnergie
instagram.com/jamar_kochajenergie
Sos boloński Jamar to dodatek do dań rodem z Włoch, charakteryzujący się intensywnym smakiem pomidorów. Wzbogaci smak wielu potraw, szczególnie tych z makaronem.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Sprawdź nasz przepis na sos boloński z mięsem.
Składniki: olej do smażenia, 300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, sos boloński Jamar, 400 g min. makaronu, opcjonalnie ser do posypania lub świeże zioła.
Przygotowanie:
Smaż mięso 15 minut na mocnym ogniu. Dodaj sos i podgrzewaj całość kilka minut. Gotowy sos wyłóż na ugotowany makaron. Całość możesz posypać tartym serem lub świeżymi ziołami. Smacznego!
Sos pomidorowy z warzywami. Produkt pasteryzowany.
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 520
Cechy: szybkie i łatwe danie
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Na kuchence: otwórz słoik, przełóż sos do garnka, podgrzej na małym ogniu, regularnie mieszając. Od temperatury otoczenia
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: W mikrofali: otwórz słoik, przełóż sos do odpowiedniego naczynia, podgrzej w kuchence mikrofalowej. Wymieszaj przed degustacją. Od temperatury otoczenia