Najlepiej spożyć przed: data i numer partii nadruk na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Sos meksykański Jamar inspirowany jest gorącym krajem Ameryki Środkowej i jego kuchnią. Ten pikantny sos sprawdzi się do wszelkiego rodzaju dań mięsnych oraz potraw z makaronem.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Sos meksykański. Sos warzywny. Produkt pasteryzowany.
woda
pulpa pomidorowa (14,4 %)
koncentrat pomidorowy (9,5 %)
cebula (8 %)
papryka czerwona (6,0 %)
papryka zielona (6,0 %)
przecier jabłkowy
cukier
skrobia modyfikowana
ocet spirytusowy
sól
olej rzepakowy
przyprawy
chili suszone (0,07 %)
substancja zagęszczająca: guma guar
aromaty
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Energia | 254 kJ / 60 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 12 g |
- w tym cukry | 8,2 g |
Błonnik | 0,8 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 1,5 g |
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 520
Cechy: szybkie i łatwe danie
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp.j.
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp.j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl