Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g

Nowy produkt

3,99 zł

5900919002025

szt

Pojemność opakowania 370 ml
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru)
Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
Żurek na zakwasie koncentrat. Produkt pasteryzowany.
Jednostka miaryszt
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Tłusty druk
Italiki
woda
mąka żytnia (zawiera gluten)
sól
przyprawy
w 100 g:
Wartość energetyczna220 kJ/ 52 kcal
Tłuszcz<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany11 g
w tym cukry0,4 g
Białko0,9 g
Sól0,40 g

Wymiar liczbowy: 340
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna

Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna
43-190 Mikołów,
ul. Przelotowa 7,
www.rolnik.pl

Ostatnio oglądane