Szynka wędzona, parzona, sznurowana ręcznie o kształcie uzależnionym od anatomicznej budowy mięśnia z dolnej zrazowej. Powierzchnia czysta, sucha.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | W kawałku, Krojone |
Mięso wieprzowe 100%, sól, aromat, ekstrakt ziół, maltodekstryna, aromaty (zawiera mleko łącznie z laktozą), hydrolizat białka roślinnego, czosnek, azotyn sodu – konserwant. W zakładzie wykorzystywane są: soja, gluten, mleko (łącznie z laktozą), seler, SO2, gorczyca.
Wartość energetyczna 578kj/138kcal Tłuszcz 6,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7g Węglowodany poniżej 0,5g W tym cukry poniżej 0,5g Białko 19,0g Sól 2,5g
Temperatura przechowywania: od +2 do +8 st. C.
Okres trwałości: Vacum - 18 dni
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ligota Sp. z o.o.
ul. Wspólna 12
43-518 Ligota
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane