Wędzonka parzona, wysokowydajna o kształcie podłużnym, uzależnionym od mięśnia. Powierzchnia czysta, sucha, jasnobrązowa. Struktura plastra o grubości 3 mm dość ścisła, może występować nieznaczne rozdzielenie plastra w miejscach łączenia mięśnia. Konsystencja soczysta, krucha. Powierzchnia przekroju lekko wilgotna. Barwa, smak i zapach charakterystyczna dla asortymentu wędzonek.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | Krojone, W kawałku |
Składniki: Mięso wieprzowe 72,5%, woda, sól, białko sojowe, polifosforany-stabilizatory, błonnik pszenny-gluten, białko wieprzowe, guma ksantanowa, karagen-substancje zagęszczające, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu-przeciwutleniacze, hydrolizat białka (kukurydziany), aromaty i przyprawy, cukier, glutaminian sodu-wzmacniacz smaku, azotyn sodu-konserwant.
Wartości odżywcze (w 100 g produktu): Wartość energetyczna 617kj/149kcal Tłuszcz 11,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,0g Węglowodany 0,5g W tym cukry poniżej 0,5g Białko 12,0g Sól 2,1g
Warunki przechowywani: Temperatura 2-8 ºC. Opis trwałości 21 dni(vacum) w warunkach chłodniczych.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ligota Sp. z o.o.
ul. Wspólna 12
43-518 Ligota
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane