Twaróg solankowy - otrzymywany z twarogu śmietankowego produkowanego metodą samoociekową. Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem, którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia. Dodatkowym ułatwieniem dla konsumenta jest zastosowanie opakowania otwórz-zamknij , które pozwala na wielokrotne, wygodne użytkowanie i przechowywanie produktu
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal: 106 kcal
Wartość energetyczna kJ: 444 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Zawartość węglowodanów: 3,5 g
Cukry: 3,5 g
Zawartość białek: 15 g
Zawartość soli: 1,5 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj mleka: Krowie
Gatunek sera: Twarogowy
Smak: Inny
Składniki: mleko pasteryzowane, sól (1,5%), kultury bakterii fermentacji mlekowej
Zawartość tłuszczu: Półtłusty (sery kwasowe) (zaw. tłuszczu 15%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 30 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: 1 - 8 °C
Produkt zmiennowagowy: Nie
Zawartość netto: 275 g
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
SSM Jana
ul. Daszyńskiego 9
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane