Wymieszać przed użyciem.
Śmietanę przed dodaniem do gorących potraw zaleca się zahartować:
1. Do naczynia ze śmietaną powoli dodaj kilka łyżek gorącej potrawy i energicznie zamieszaj.
2. Zahartowaną śmietanę przelej do garnka.
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w temperaturze od +1°C do +8°C.
Śmietana.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
śmietanka
żywe kultury bakterii mlekowych
Zawartość tłuszczu 18%
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 780 kJ / 189 kcal |
tłuszcz w tym | 18 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany w tym | 4,0 g |
- cukry | 4,0 g |
białko | 2,7 g |
sól | 0,10 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 330
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
naturalna
bez zagęstników
polskie z natury
Rozmiar opakowania: 330
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl