Wymieszać przed użyciem.
Śmietanę przed dodaniem do gorących potraw zaleca się zahartować:
1. Do naczynia ze śmietaną powoli dodaj kilka łyżek gorącej potrawy i energicznie zamieszaj.
2. Zahartowaną śmietanę przelej do garnka.
Należy spożyć do: data i numer partii na wieczku lub na górnej krawędzi kubka. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C. Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w temperaturze od +1 °C do +8 °C.
Odwiedzaj często, gęsto smietanalaciata.pl
Śmietana.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Wyprodukowano w Polsce
śmietanka
żywe kultury bakterii mlekowych
Zawartość tłuszczu 18 %
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna | 780 kJ / 189 kcal |
tłuszcz | 18 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 4,0 g |
- w tym cukry | 4,0 g |
białko | 2,7 g |
sól | 0,10 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 330
tylko 2 składniki
do zup i sosów
100 % naturalna, polska, gęsta
polskie z natury
Rozmiar opakowania: 330
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie,
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo,
www.mlekpol.com.pl