Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Pieprz ziarnisty powinien być dodawany do potrawy na początku jej przyrządzania a pieprz mielony na końcu.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Przygotuj:
800 g ligawy wołowej, 250 ml czerwonego wina, 1 cebulę, 2 łyżki brązowego cukru, ½ szklanki mąki, 4 łyżki klarowanego masła, sól, gazę
Bitki wołowe z ziarnami czarnego pieprzu
Pokrój ligawę w cienkie plastry i rozbij tłuczkiem. Przypraw solą i obtocz w mące. Obsmaż na maśle. 30 ziaren pieprzu zawiń w gazę. Włóż do szybkowaru pokrojoną w plastry cebulę, zawinięty w gazę pieprz, cukier i 3 liście laurowe. Zalej wszystko czerwonym winem. Zamknij szybkowar i gotuj mięso 15-20 minut. Otwórz szybkowar i odparuj płyn do konsystencji sosu.
Produkty Appetita:
- Pieprz czarny ziarnisty
- Liść laurowy
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Pieprz czarny ziarnisty
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.