Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Astronauta, William Lenoir, zabrał ze sobą w podróż kosmiczną papryczkę jalapeno. Była to pierwsza papryka w kosmosie.
Smak i Styl w Twojej Kuchni gwarantują
Appetita
Kenwood
Przygotuj:
600 g polędwiczki wieprzowej, 1 łyżkę soli, 100 g różyczek kalafiora, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki miodu, 1/2 łyżki soku z cytryny
Polędwiczka wieprzowa w papryce na puree z pieczonego czosnku i kalafiora
Nieobrany czosnek zawiń w folie aluminiową i piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut. Wymieszaj 6 łyżek papryki słodkiej 3/4 łyżki soli i spanieruj w tym polędwiczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz przez 15-20 minut. W tym czasie ugotuj kalafiora. Odcedź go, dopraw i zblenderuj na puree, dodając pieczony, obrany czosnek oraz miód i sok z cytryny. Na talerzu rozsmaruj puree a na nim ułóż plastry polędwiczki.
Produkty Appetita:
- Papryka słodka mielona
Papryka słodka mielona
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.