Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości, numer partii i data produkcji - podane na boku opakowania. Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Baton ryżowy w czekoladzie białej z karmelem.
Możliwa obecność
soi,
orzechów laskowych i
glutenu.
Opakowanie zawiera 1 porcję produktu (1 baton).
60 % czekolada biała z karmelem [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, 6,3 % proszek karmelowy (odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), cukier, tłuszcz mleczny), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, 0,9 % cukier karmelowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy, sól]
40 % ryż brązowy
Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy laskowe, orzechy, soja
Zawiera: mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza ~ 16 g¹ |
---|
Wartość energetyczna | 2099 kJ / 501 kcal | 337 kJ / 80 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 24,0 g | 3,8 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 16,1 g | 2,6 g |
Węglowodany, w tym: | 62,5 g | 10,0 g |
- cukry | 25,9 g | 4,1 g |
Błonnik | 1,5 g | <0,5 g |
Białko | 8,0 g | 1,3 g |
Sól | 0,20 g | 0,03 g |
Opakowanie zawiera 1 porcję produktu (1 baton). | | |
¹na porcję. | | |
Wymiar liczbowy: 16
jeden baton to 80 kcal 337 kJ*
ryż brązowy + biała czekolada z karmelem
*Na 100 g: 2099 kJ/501 kcal
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 1 porcję produktu (1 baton).
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl