Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Więcej inspiracji znajdziesz na jamar.pl/przepisy
Czy wiesz, że? Nazwa Passata pochodzi z Włoch i oznacza sos z przetartych pomidorów. Nasze passaty są źródłem białka i błonnika.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Przepis na Leczo.
700 g passaty klasycznej Jamar
300 g kiełbasy
3 kolorowe papryki
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
¹/₂ papryczki chili, olej
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, sól i pieprz
Na oleju przesmaż cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Kiedy kiełbasa się zarumieni, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili dorzuć pokrojoną w słupki paprykę i wszystkie przyprawy. Po kilku minutach dodaj passatę i duś aż sos zgęstnieje (ok. 15 minut).
Smacznego!
Przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów. Produkt pasteryzowany.
Produkt polski
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 700
pomidory dojrzewające w słońcu!
więcej niż kilogram pomidorów!
przecier pomidorowy
Rozmiar opakowania: 700
Jednostka (tekst opisowy): g