Należy spożyć do: data i numer partii na etykiecie w lewym dolnym rogu. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 godzin.
Czas na makrelę w innej odsłonie. Smakuje nie tylko jako ryba wędzona. Nasze filety z makreli przygotowaliśmy w zalewie octowej.
SEKO
na fali smaku
Filety z makreli ze skórą smażone w zalewie octowej. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Produkt może zawierać:
skorupiaki,
jaja,
gorczycę,
soję,
mleko i
seler.
zalewa octowa 59 % [woda, ocet spirytusowy, cukier skarmelizowany (cukier, woda), cukier, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; ekstrakt kolendry, aromaty]
filety z makreli ze skórą smażone 40 % [filety z makreli (Scomber scombrus), mąka pszenna, olej rzepakowy]
cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy)
Może zawierać: seler, skorupiaki, jaja, mleko, gorczyca, soja
Zawiera: ryba, pszenica
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Zawiera
Substancje słodzące: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu zalewy: |
---|
Wartość energetyczna | 1092 kJ/ 263 kcal |
Tłuszcz | 21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 6,7 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,8 g |
Witamina D | 4,24 µg (86 %)* |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 | 4,5 g/ 100 g |
*Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Trwałość po otwarciu: 24 Godziny
Wymiar liczbowy: 800
Masa po odsączeniu: 328
Polski Producent
bez wzmacniaczy smaku
wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3
źródło witaminy D
Rozmiar opakowania: 800
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: SEKO S.A.
SEKO S.A.,
ul. Zakładowa 3,
89-620 Chojnice,
Polska,
tel. +48 52 510 81 40
fax +48 52 39673 51
www.sekosa.pl