Fami Kuchnia Familijna Kluski śląskie z dziurką 2,5 kg

Nowy produkt

35,99 zł

5902885000777

GJ

Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia i gotowania.

Warunki przechowywania:
- w temp. -6°C: 1 tydzień.
- w temp. -12°C: 1 miesiąc.
- w temp. -18°C: do daty minimalnej trwałości.
Kluski śląskie z dziurką. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, sezam.
Jednostka miaryGJ
ziemniaki (66%)
skrobia ziemniaczana
skrobia modyfikowana
masa jajowa
woda
płatki ziemniaczane (4,5%)
sól
olej rzepakowy
barwnik: karoteny
Zawiera: jaja
w 100 g:
wartość energetyczna633 kJ / 149 kcal
tłuszcz0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
węglowodany33 g
w tym cukry<0,2 g
białko2,0 g
sól0,27 g

Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 2.5
Cechy: Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za stałą wysoką jakość produkcji
Rozmiar opakowania: 2,5
Jednostka (tekst opisowy): kg
Gotować we wrzątku: 1. Dla porcji gastronomicznej: zagotować 15 l posolonej wody z dodatkiem 3 łyżek stołowych oleju. Wrzucić 2,5 kg zamrożonych klusek i energicznie zamieszać. Gotować na dużym ogniu do momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię. Przed wyjęciem produktu z wody wyjąć jedną kluskę i sprawdzić czy jest ugotowana w środku. W razie potrzeby gotować jeszcze od 1 do 3 minut. Ugotowane kluski wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej. 2. Dla porcji detalicznej: zagotuj 3 l posolonej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej oleju. Wrzuć 500 g zamrożonego wyrobu. Energicznie zamieszaj i stosuj duży ogień. Po wypłynięciu klusek na powierzchnię zmniejsz płomień i gotuj 3 minuty. Ugotowany produkt wyjmuj przy użyciu łyżki cedzakowej. Od postaci zamrożonej

Producent: JAWO sp. z o.o.

JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28

Ostatnio oglądane