Najlepiej spożyć przed: data i nr partii podane na wieczku opakowania. Przechowywać w temperaturze od +5 ℃ do +25 ℃. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48h.
Charakterystyczna dla wyrobu ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość produktu.
Doskonale smakuje z Waflami ryżowymi i kukurydzianymi Sante oraz Pieczywem chrupkim Sante. Polecamy jako dodatek do wytrawnych naleśników lub chrupiących warzyw.
Pasta z pestek słonecznika z pomidorami. Produkt bezglutenowy, pasteryzowany.
Może zawierać
soję,
seler,
gorczycę,
sezam.
pestki słonecznika 30 %
woda
pomidory konserwowe 19 % (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
olej słonecznikowy
koncentrat pomidorowy 8 %
cukier trzcinowy
koncentrat soku z cytryny
sól morska
przyprawy
ekstrakty przypraw
aromaty naturalne
Może zawierać: seler, gorczyca, sezam, soja
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1506 kJ/ 363 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 1,6 g |
Witaminy: | |
Witamina B1 (tiamina) | 0,4 mg (36 %)* |
Witamina E | 8,5 mg (71 %)* |
*% Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej. | |
Min. temp. °C: 5
Maks. temp. °C: 25
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 175
Cechy: bez glutenu
Rozmiar opakowania: 175
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Sante sp. z o.o.,
Sante sp. z o.o.,
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa