Pieczywo porowate, lekkie, o matowej powierzchni, wypieczone z ciasta zaparzonego w roztworze ługu sodowego (do 2,1%), zawierające kminek.
Składniki: mąka pszenna, kminek (2,6%), olej roślinny rzepakowy, sól, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; regulator kwasowości: wodorotlenek sodu; aromaty. Produkt może zawierać sezam, orzeszki zimne, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Wartość odżywcza na 100 g: wartość energetyczna: 1722 kJ/ 409 kcal; tłuszcz: 9,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g; węglowodany: 67 g; w tym cukry: 4,6 g; błonnik: 5,3 g; białko: 12 g; sól: 1,4 g.
Termin przydatnośći 6 miesięcy od daty produkcji. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5 – 25oC i wilgotności powietrza max. 75%.
Producent: AKSAM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Aksam Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością sp. k.
ul. Karolina 70,
32-608 Osiek,
Poland
www.beskidzkie.com