Do bezpośredniego spożycia rozcieńczyć z wodą w stosunku 1:2.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C.
Ocet spirytusowy 10 % Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Nie zawiera żadnych dodatków. Bardzo dobry do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Przepis na marynowane rzodkiewki
Składniki:
- rzodkiewka - 2 pęczki
- ocet spirytusowy 10 % Jamar - 0,75 szklanki.
- woda - 0,75 szklanki
- cukier - 3 łyżki
- sól - 2 łyżeczki
- pieprz zielony - 1 łyżeczka
Wykonanie:
Rzodkiewki umyć, oczyścić, nakłuć lub przekroić. Ułożyć w słoiczku, wsypać pieprz. Ocet, wodę, sól i cukier zagotować, zalać rzodkiewki. Zamknąć, zamieszać. Jeść po dwóch dniach.
Uwaga! Marynata na drugi dzień stanie się cała różowa.
Smacznych rzodkiewek w marynacie :)
Ocet spirytusowy 10 % kwasowości.
Produkt polski
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 500
100 % naturalny
do marynat, sosów, dipów
na wodzie ze źródeł jurajskich
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): ml