Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty
Hortex Włoszczyzna paski
Hortex Zupa grzybowa
Kulinarne inspiracje Hortex
Pierożki filo z bryndzą
Składniki:
- Zupa królewska Hortex - 1 opakowanie
- 150 g bryndzy
- 10 płatów ciasta filo
- 50 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki maku
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć do niej drobno posiekany czosnek, chwilę smaż, po czym dodaj zawartość zupy królewskiej. Często mieszaj i smaż do miękkości warzyw. Następnie dopraw je do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj rozdrobnioną bryndzę i wymieszaj, tak by ser zespolił nadzienie, po czym odstaw do przestygnięcia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 °C. W tym czasie plastry ciasta filo posmaruj masłem, pokrój na podłużne pasy o szerokości ok. 10 cm. Następnie nałóż łyżkę gotowego farszu na krótszy brzeg paska i składaj w trójkąty po przekątnej, tak żeby powstał rożek. Tak przygotowane pierożki filo po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Wstaw do piekarnika mniej więcej na 20 minut. Po upieczeniu odstaw pierożki na kilka minut aby ostygły.
Zupa królewska. Mieszanka warzywna z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietankowym. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: gorczycę, jaja, soję, zboża zawierające gluten. warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, seler, szpinak w sosie śmietankowym 35 %: szpinak 70 %, sos śmietankowy 30 % (woda, śmietanka, mąka ryżowa, masło, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, gałka muszkatołowa)
pieczarki 15 %
Zawiera: seler, mleko
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, gorczyca, soja
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 191 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 5,2 g |
w tym cukry | 1,9 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,3 g |
Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: bez rozmrażania Garnek: Do 750 ml gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 12 minut. Zupę doprawić czosnkiem i ewentualnie solą. Do zupy, pod koniec gotowania, można dodać ser o ulubionym smaku np.: gorgonzola, mozzarella itp. Od postaci zamrożonej
Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl