Hortex Zupa królewska 450 g

Nowy produkt

8,89 zł

5900477001355

szt

Energia w 100 g: 180 kJ / 43 kcal
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka, dodać 3 szklanki wody (ok. 750 ml), kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu i gotować ok. 12 minut. Zupę doprawić czosnkiem i ewentualnie solą. Do zupy, pod koniec gotowania, można dodać ser o ulubionym smaku np.: gorgonzola, mozzarella itp.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C 1 dzień
** -12 °C 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Zupa królewska to propozycja dla wielbicieli szpinaku i nie tylko. Wystarczy tylko 12 minut żeby cieszyć się pyszną zupą, której głównym składnikiem jest szpinak, a smak uzupełniają ziemniaki, marchew, pieczarki, seler oraz cebulka.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa grzybowa
Hortex Jeżyny
Hortex Szpinak w sosie śmietanowym
Przepisy Matki Natury
Pierożki filo z bryndzą

Składniki:
- Zupa królewska Hortex - 1 opakowanie
- 150 g bryndzy
- 10 płatów ciasta filo
- 50 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki maku
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć do niej drobno posiekany czosnek, chwilę smaż, po czym dodaj zawartość zupy królewskiej. Często mieszaj i smaż do miękkości warzyw. Następnie dopraw je do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj rozdrobnioną bryndzę i wymieszaj, tak by ser zespolił nadzienie, po czym odstaw do przestygnięcia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. W tym czasie plastry ciasta filo posmaruj masłem, pokrój na podłużne pasy o szerokości ok. 10 cm. Następnie nałóż łyżkę gotowego farszu na krótszy brzeg paska i składaj w trójkąty po przekątnej, tak żeby powstał rożek. Tak przygotowane pierożki filo po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Wstaw do piekarnika mniej więcej na 20 minut. Po upieczeniu odstaw pierożki na kilka minut aby ostygły.

Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zupa królewska. Mieszanka warzywna z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietanowym. Produkt głęboko mrożony
Produkt może zawierać: gorczycę, jaja, mąkę pszenną.
Jednostka miaryszt
warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, seler, szpinak w sosie śmietanowym 35%: szpinak 70%, sos śmietanowy 30% (woda, śmietanka, mąka ryżowa, masło, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, gałka muszkatołowa)
pieczarki 15%
Zawiera: seler, mleko
Może zawierać: jaja, gorczyca, pszenica
100 g produktu
Wartość energetyczna180 kJ / 43 kcal
Tłuszcz1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g
Węglowodany5,0 g
w tym cukry1,7 g
Białko1,7 g
Sól0,22 g

Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
gotowa w 12 minut
numer 1 - ulubiona marka Polaków 2017
zamrożone tuż po zbiorach
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.

Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
www.hortex.pl