Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Marchewka mini
Hortex Zupa grzybowa
Hortex Szpinak liście
Kulinarne inspiracje Hortex
Chłodnik z jogurtem kozim i koperkiem
Składniki:
- Barszcz ukraiński Hortex - 1 opakowanie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 ml jogurtu koziego
- 250 ml kefiru naturalnego (gęstego)
- 100 g zakwasu buraczanego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1/2 pęczka koperku
- sól, pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Barszcz zalej bulionem i gotuj do miękkości warzyw. Dodaj zakwas i całość zagotuj, dopraw do smaku solą, pieprzem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i majerankiem. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia. Całość wymieszaj z jogurtem, kefirem, posiekanym koperkiem i wstaw do lodówki. Chłodnik podawaj z kleksem jogurtu, posypany po wierzchu świeżym koperkiem.
Barszcz ukraiński. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miary | szt. |
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: buraki ćwikłowe 50 %, kapusta biała, pomidor, marchew, fasola szparagowa, seler
Zawiera: seler
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 138 kJ / 33 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,1 g |
w tym cukry | 4,7 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,09 g |
Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: bez rozmrażania Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Zakwasić cytryną. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do barszczu można dodać śmietanę. Od postaci zamrożonej
Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.
Polski Ogród sp. z o.o.,Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane