Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Grillowany halloumi z pomidorami
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 6 min
Porcje 4
Składniki:
400 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki przyprawy do pomidorów Kamis
1 mała czerwona cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Kamis
3 łyżki oliwy z oliwek
400 g sera halloumi
2 łyżki posiekanej mięty
1. Pomidorki pokrój na pół, oprósz przyprawą, dodaj cebulę, ocet, oliwę, wymieszaj.
2. Ser pokrój na plastry i grilluj na ryflowanej patelni.
3. Ser wymieszaj z pomidorami, dodaj miętę.
Mieszanka przyprawowa do pomidorów.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.