FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Curry z dyni z ciecierzycą 
 Przygotowanie 15 min
 Gotowanie 35 min
 Porcje 4 
 Składniki:
 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
 2 łyżki oleju
 500 g oczyszczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
 1 czerwona papryka pokrojona w grubą kostkę
 2 łyżki curry Kamis
 200 ml wody
 1 puszka mleka kokosowego ok. 400 ml
 250 g ugotowanej ciecierzycy
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 100 g świeżego szpinaku 
 1. Cebulę podsmaż w rondelku na oleju na złoty kolor, dodaj dynię, czerwoną paprykę i curry, wszystko razem smaż ok. 3 min. podlej wodą.
 2. Wlej mleko kokosowe, dodaj ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min.
 3. Na koniec dodaj szpinak.
 4. Przed podaniem możesz dodać ½ łyżeczki chili i skropić sokiem z cytryny, podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
 przyprawy (kurkuma (16,2 %), kozieradka, kolendra (15,9 %), czosnek, kmin rzymski, GORCZYCA biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili)
sól
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
MSG (glutaminian): Nie zawiera
 | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | 
|---|
| Wartość energetyczna | 1153/276 (kJ/kcal) | 
| Tłuszcz | 8,5 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g | 
| Węglowodany | 28 g | 
| w tym cukry | 1,8 g | 
| Białko | 12 g | 
| Sól | 19,0 g | 
 Wymiar liczbowy: 20
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
 Producent: McCormick Polska S.A.
 McCormick Polska S.A.
 Stefanowo
 ul. Malinowa 18/20
 05-552 Wólka Kosowska