Zastosowanie: do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych.
Niewielki osad nie jest wadą wyrobu - w przypadku powstania należy wstrząsnąć.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Maggi to najbardziej znana przyprawa w płynie w Polsce. Maggi dzięki swojej unikalnej recepturze pozwala nadać daniom piątego smaku Umami. Maggi jest idealnym towarzyszem na każdym etapie gotowania:
- w fazie przygotowania: marynowanie, przygotowywanie sosów zimnych i dipów
- w fazie gotowania: doprawianie zup, sosów, farszy
- doprawianie na talerzu: zupy, pierogi, tatary, sałatki, pasty kanapkowe
Od lat towarzyszy w Polskiej tradycyjnej kuchni, ale nadaje się też świetnie do dań kuchni współczesnej: wegeburgery, lasagne. Świetnie komponuje się również w kuchniach egzotycznych: południowoamerykańskiej, azjatyckiej i wielu innych. Spróbuj i… daj się zaskoczyć!
Przyprawa w płynie Maggi:
- podkreśla smak wielu Twoich dań
- występuje w opakowaniach: 200 g i 960 g
Maggi to najbardziej znana przyprawa w płynie w Polsce, będąca synonimem i ikoną całej kategorii. Jej początki, sięgają 1886 roku kiedy to Julius Maggi opracował zarówno recepturę, jak i charakterystyczny kształt butelki. Przyprawa w płynie Maggi świetnie podkreśla smak różnorodnych dań, najczęściej używana jako dodatek do zup i sosów.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Przyprawa w płynie z wyciągiem z lubczyku