Przechowywać w suchym miejscu.
Domowe sposoby na...
... zapach smażenia w kuchni
Aby pozbyć się niemiłego zapachu po smażeniu mięsa lub ryby, wystarczy zagotować w garnku wodę z cynamonem.
Jabłecznik z bezą
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej,
- kostka masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 4 żółtka,
- aromat śmietankowy,
- 1 kg duszonych jabłek,
Produkty Domowe Sekrety:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
Beza:
- 4 białka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
Sposób przygotowania
Zagnieść ciasto z podanych składników, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok. 3 godziny. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce i podzielić na 3 części. Pierwszą część ułożyć na blasze. Następnie wyłożyć na nią duszone jabłka, posypać cynamonem. Pokryć całość drugą częścią startego ciasta. Ubić pianę, dodać do niej cukier i mąkę, wyłożyć na ciasto. Resztą ciasta posypać całość jak kruszonką. Piec ok. 60 minut w temp. 180°C.
Apetyczne przepisy www.domowesekrety.pl
Cynamon mielony
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.