Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawa do dań z fasoli świetnie komponuje się z różnymi potrawami z roślin strączkowych. Przed dodaniem warto ją chwilę podsmażyć na patelni, np. pod koniec smażenia boczku lub cebuli, uważając, by przyprawa się nie przypaliła.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Wegetariański gulasz z fasolą
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 200 g konserwowej białej fasoli,
- 200 g konserwowej czerwonej fasoli,
- 200 ml Rosołu warzywnego Kucharek,
- 2 cebule,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 marchew,
- 1 czerwona papryka,
- 4 pomidory,
- 200 ml pomidorów z puszki (pelati),
- 1 i 1/2 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Prymat,
- 2 łyżki ketchupu,
- olej rzepakowy,
- natka pietruszki,
- 200 ml gęstego jogurtu,
- do smaku: cukier.
Sposób przygotowania:
Cebule pokroić w kostkę, ząbki czosnku i marchewkę w plastry, a paprykę w paski. Pomidory sparzyć, oczyścić ze skóry i nasion, a następnie pokroić w kostkę. W dużym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, paprykę i marchew. Zalać rosołem warzywnym i gotować na wolnym ogniu. Gdy marchewka będzie miękka, dodać fasolę, pomidory świeże i pomidory z puszki oraz ketchup. Całość zagotować i doprawić do smaku cukrem i przyprawą do fasoli. Tak przygotowane danie podawać ze świeżo siekaną natką i gęstym jogurtem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do dań z fasoli i warzyw strączkowych - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.