Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawa do ziemniaków i frytek urozmaici nie tylko smak tradycyjnych ziemniaków, ale również zapiekanek, placków i zup. Doskonale nadaje się do przyprawienia farszu tradycyjnych ruskich pierogów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Smażony dorsz z ziemniaczkami
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 800 g polędwicy z dorsza,
- 700 g ziemniaków,
- 2 żółtka jaj,
- 100 g mąki pszennej,
- 80 g Bułki tartej Prymat,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 mały pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki Przyprawy do ryb Prymat,
- 2 łyżki Przyprawy do ziemniaków Prymat,
- 2 łyżki kremu chrzanowego,
- do smaku: Sól morka, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Polędwicę z dorsza umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Podzielić na 4 porcje. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować na pół twardo w osolonej wodzie. Wystudzone ziemniaki pokroić na ćwiartki i wyłożyć na blachę. Skropić oliwą i posypać przyprawą do ziemniaków. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec do zarumienienia. Kawałki polędwicy posypać przyprawą do ryb, obtoczyć w mące, następnie w rozmąconych żółtkach i bułce tartej. Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Gotową rybę podawać z chrupiącymi ziemniaczkami posypanymi świeżo krojonym szczypiorkiem oraz z kremem chrzanowym.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do ziemniaków i frytek - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.