Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Fasolka z chorizo i jarmużem
Przygotowanie 15 min + czas moczenia fasoli
Gotowanie 90 min
Porcje 4
Składniki
200 g fasoli jaś
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
150 g chorizo pokrojonego w półplasterki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki przyprawy do dań z fasoli i strączków Kamis
75 g liści jarmużu
1. Opłukaną fasolę zalej 1 l zimnej wody, odstaw na ok. 12 godz.
2. Cebulę i chorizo podsmaż na oliwie w garnku, dodaj fasolę razem z wodą, w której się moczyła, gotuj pod przykryciem ok. 45 min.
3. Dodaj pomidory, koncentrat, przyprawę, gotuj na wolnym ogniu kolejne 45 min bez przykrycia. Jeżeli to konieczne podlej wodą.
4. Pod koniec gotowania dodaj jarmuż.
Mieszanka przyprawowa do dań z fasoli i strączków.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
przyprawy (czosnek, GORCZYCA biała, kminek mielony (8 %), kolendra nasiona, papryka słodka, chili (3 %))
sól
majeranek (24 %)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera