Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Ryby są cennym źródłem białka, stanowią ważny składnik diety. Przygotowaliśmy specjalną mieszankę, która sprawi, że dania z ryb nabiorą niepowtarzalnego smaku i aromatu. Mieszanka jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.
Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat.
Łosoś ze szpinakiem
Składniki dla 4 osób:
4 filety z łososia (po ok. 200 g), 8 łyżeczek soku z cytryny, 700 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry, 500 g szpinaku (lub 250 g mrożonego w liściach), 0,5 l bulionu drobiowego, 80 ml śmietanki 18%, olej, 2 łyżeczki Przyprawy do ryb Kamis, 4 łyżeczki Czosnku granulowanego Kamis.
Przygotowanie:
1. Każdy filet posyp 1/2 łyżeczki przyprawy, polej 1 łyżeczką soku z cytryny, polej 1 łyżką oleju i odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
2. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku z funkcją grill w temp. 250°C przez 15 minut.
3. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć ziemniaki i smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Wlej bulion, dodaj czosnek, szpinak i gotuj aż szpinak i ziemniaki będą miękkie. Dodaj śmietankę.
5. Łososia podawaj ułożonego na warstwie ziemniaków ze szpinakiem i polanego 1 łyżeczką soku z cytryny.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na
www.kamis.pl
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać seler, soję, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.